Kontrowersje wokół "obywatela" Ksenofonta :)
Moderator: nicpon
- Darth Stalin
jak kogoś kusi wdawać się w polemiki z Xeniem, to ma potem kaca, według mnie wszystko jest jak najbardziej OK, bo przymusu odpowiadania nie ma i nie było, prawda Mitoko? Krótka odpowiedź, bez ton przypisów, jest według mnie lepszą formą, niż te wywalone na trzy strony. Dlatego Mitoko broń się przed pokusami, bo modowanie robi się coraz mniej popularne na rzecz samodyscypliny 
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Karolu ale nie może być tak, że tolerowane są takie np. wypowiedzi Ksenofonta:karol pisze:jak kogoś kusi wdawać się w polemiki z Xeniem, to ma potem kaca, według mnie wszystko jest jak najbardziej OK, bo przymusu odpowiadania nie ma i nie było, prawda Mitoko? Krótka odpowiedź, bez ton przypisów, jest według mnie lepszą formą, niż te wywalone na trzystrony. Dlatego Mitoko broń się przed pokusami, bo modowanie robi się coraz mniej popularne na rzecz samodyscypliny
A potem temże sam Ksenofont pisze skargi w dziale administracyjnym bo ktoś mu odpowiada taką samą, tylko może mniej subtelną, monetą.Tzaw1 pisze:Oj Xeno, Xeno...Ksenofont pisze:Przede wszystkim powinna być zasada, że można odnosić się jedynie do wypowiedzi - nigdy do osoby.To tylko wybór. Skromny. Poznajesz?Odpowiedz mi chłopcze, jaką tezę mam Ci udowodnić?
Nie dyskutuję z analfabetami, nie potrafiącymi czytać.
W dowolnej podstawówce z taką umiejętnością czytania nie znalazł byś się w trzeciej klasie.
Moja dobra rada dla Ciebie [...] - naucz się czytać.
A jak chcesz walczyć z wiatrakami - jedź do Hiszpanii.
Wróć do szkoły i jeszcze raz przerób lekcję: "rozbiór logiczny zdania".
Panie Mecennasie - to problemy z czytaniem, czy po prostu prawnicze przyzwyczajenie do manipulanctwa?
Widzisz, chłopcze ja widziałem na własne oczy dokumenty opisujące tę doktrynę, a ty książki popularno-naukowe znasz jedynie ze słyszenia...
Jeżeli jesteśmy forum bez regulaminu (na marginesie zabawne jest, że to akurat Ksenofont chciał jego wprowadzenia), to stosujmy się WSZYSCY, do powszechnie przyjętych norm wypowiedzi i grzeczności.
Złośliwość świadczy podobno o inteligencji piszącego, jeżeli tak to Ksenofont jest nieprzeciętnie inteligentny, pewnie ma IQ równe lub wyższe niż Doda. Ale. Nie może być na forum tak, że jedni są równi, a drudzy równiejsi.
p.s. Xeno nie wiem czy zauważyłeś, że skargi o to że ktoś komuś dokucza zawsze jakoś tak dziwnie obracają wokół Twojej osoby? Powtarzam przeto mój apel: Uważam, że wybaczenie powinno być obustronne i będzie to dobre i dla nas wszystkich i dla forum jako takiego. Chęć poprawy również byłaby wskazana...
- Darth Stalin
A niech się kręci, byleby nie dawał tego odczuć tak nachalnie, jak mu się to zbyt często zdarza...
Udział w zbiorowości ludzi większej niż jedna osoba wymusza pewne kompromisy - osobiście uważam, ze całkiem nieźle nam to wychodzi, niestetyy, z nielicznymi wyjątkami...
Ale w tym momencie uderzyła mnie jedna, straszna myśl: a jeżeli to, co jest teraz, to już właśnie zachowanie kompromisowe...?

Udział w zbiorowości ludzi większej niż jedna osoba wymusza pewne kompromisy - osobiście uważam, ze całkiem nieźle nam to wychodzi, niestetyy, z nielicznymi wyjątkami...

Ale w tym momencie uderzyła mnie jedna, straszna myśl: a jeżeli to, co jest teraz, to już właśnie zachowanie kompromisowe...?

DARTH STALIN - Lord Generalissimus Związku Socjalistycznych Republik Sithów
Owszem - to był Towarzysz Stalin... i na niego nie znaleźli rozwiązania...
Zelint pisze:Złośliwość świadczy podobno o inteligencji piszącego, jeżeli tak to Ksenofont jest nieprzeciętnie inteligentny, pewnie ma IQ równe lub wyższe niż Doda.

Na marginesie i BTW. Moja żona jest fanką Dody i tych bliźniaków z serialu "M jak samobójstwo" (czy jakoś tak

Andy.
ps. A może u Dody, to tylko taka postawa ? Wtedy byłaby to jeszcze jedna cecha wspólna z Ksenofontem... A może Kseonofont to rzeczywiście Doda???

- Darth Stalin
Nawet mógłbym to zaakceptować... gdyby ów X nie przyjmował co i rusz pozy urażonej niewinności.karol pisze:i tak go nie przerobisz, jego świat kręci się wyłącznie wokół niego i albo to akceptujemy, albo...
Ale jest jeszcze znacznie poważniejsza sprawa: "testowanie" tez do doktoratu.
Jeśli byłaby to prawda, a rodzą się tu - nie tylko we mnie - pewne podejrzenia, to byłoby to bardzo poważne nadużycie.
Wydaje mi się bowiem, że takie rzeczy na forum można robić, ale w sposób jawny.
Andy ja pisałem poważnie. Nie wiem o co Ci chodziAndrev pisze:Należy ci się Złoty Krzyż Zasługi za to zdanie...
Na marginesie i BTW. Moja żona jest fanką Dody i tych bliźniaków z serialu "M jak samobójstwo" (czy jakoś tak). Upierała się raz, że Doda jest prze...inteligentna, a ci bliźniacy prze...męscy. Odpowiedziałem jej na to, że zgadzam się, że "mogę się zgodzić najwyżej z tym, że Doda jest tak inteligentna, jak bliźniacy męscy"
![]()
A z testowaniem tez doktoratu to nie ma żadnych dowodów na to. Poszlaki to za mało. Nie popadajmy w paranoję. Xeno nic na nas nie testuje. Prawda Xeno??
- Darth Stalin
Tak mi się jakoś dziwnie skojarzyło... gdy zastanawiałem się, jak to jest być myszką laboratoryjną...- What are we going to do tonight, Brain?
- The same thing we're trying to do every night, Pinky: we'll try to take over the world!
Wiem, że poważnie piszesz... A jeśli chodzi, o IQ 156... No cóż Einstein miał podobno 130 (czy to sugeruje, że z Dodą by sobie nawet nie pogadał? bo to nie ten poziom?). Znałem też gościa który miał zmierzone przez Mensę 131 i to w wieku 14 lat chyba (jakoś pod koniec podstawówki) więc teraz pewnie ma ze 150. Moim zdaniem był kompletnym idiotą. Technicznie nie radził sobie z najprostszymi sprawami (Zawsze trzeba było mu tłumaczyć krok po kroku co ma zrobić). Moim więc zdaniem współczynnik inteligenci Mensy powinien nazywać się "współczynnikiem zdolności do rozwiązywania testów Mensy" i tyle.Zelint pisze:Andy ja pisałem poważnie. Nie wiem o co Ci chodziAndrev pisze:Należy ci się Złoty Krzyż Zasługi za to zdanie...
Na marginesie i BTW. Moja żona jest fanką Dody i tych bliźniaków z serialu "M jak samobójstwo" (czy jakoś tak). Upierała się raz, że Doda jest prze...inteligentna, a ci bliźniacy prze...męscy. Odpowiedziałem jej na to, że zgadzam się, że "mogę się zgodzić najwyżej z tym, że Doda jest tak inteligentna, jak bliźniacy męscy"
![]()
Doda jest superinteligentna przecież to widać. Ma IQ 156 tutaj dowód: http://muzyka.wp.pl/g,0,id,2304,w,ke,niusy.html
A z testowaniem tez doktoratu to nie ma żadnych dowodów na to. Poszlaki to za mało. Nie popadajmy w paranoję. Xeno nic na nas nie testuje. Prawda Xeno??
No więc Kseno. Znajdziemy w Twoim doktoracie echa naszych wspólnych dyskusji na tym Forum??? Czy nie?
Andrev
- Darth Stalin
Aczkolwiek byłoby fajnie móc zobaczyć taki np. temat: "Moja teza o... - co Koledzy o tym sądzą" => wtedy możnaby się nad czymś takim popastwić, żeby na koniec uznać: "Kicha, teza całkowicie błędna, co wykazaliśmy" albo " całkiem, całkiem - teza się broni mimo naszych zaciętych wysiłków"