Nasze fantazje okrętowe

Okręty Wojenne lat 1905-1945

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
karol

Nasze fantazje okrętowe

Post autor: karol »

Ciekawą sylwetkę musiałby mieć.
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Awatar użytkownika
Kpt.G

Nasze fantazje okrętowe

Post autor: Kpt.G »

Widzę że Ultimus się spodobał :D , Krążowniki Pancerne to bardzo intrygujące okręty, koszt jednostkowy może być porównywalny (zależnie od typu i wymagań zamawiającego ofc) do Pancerników...
Kreśląc ten okręt spoglądałem na dane Rurika (największego podobno w tej klasie), Peperonowi nawet udało się odgadnąć że to Brytyjskie stocznie go kleciły, przyznam jednak że nie bardzo wiedziałem "dla kogo" miałby być.
Co do Sylwetki.. zastanawiałem się nad 3 wieżami art gł w osi symetrii na jednej wysokości (wieże środkowa i rufowa coś jak na Queen Mary), art 190mm to już tak bardziej klasycznie (dla ułatwienia tak jak 150tki na Bismarcku :D ), 4calówki względnie równomiernie rozstawione. Taak wiem nie łatwo...
Ale przyznam że jestem zaskoczony że springsharpy tak łagodnie go oceniły... a przyznam się jeszcze że dłuuugo się zastanawiałem nad tymi turbinami... w końcu zostały.
PS. też zaglądałem do NaVWeaps by porównać sobie działa 234 i 254, a także mentalna szermierka z samym sobą czy zastosować działa 203-190-178-152(,4?)-140 i w jakich proporcjach jedne do drugich bo wiemy przecież jak realnie w życiu było? XD
"Jesteś UPIERDLIWY!" Nie.. ja jestem Ciekawy i drążę niektóre interesujące mnie tematy.. a że zadaję dużo pytań? "Kto pyta nie błądzi" głosi powiedzenie. ;)
Jakże daleko z Domu do Morza!
ODPOWIEDZ