POL-Euro armatorem okrętu wojennego?...

forum to dedykowane jest wszystkim jednostkom pływającym budowanym w celach cywilnych...

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
polsteam
Kontakt:

POL-Euro armatorem okrętu wojennego?...

Post autor: polsteam »

sądząc po przebajerzonym, infantylnym wystroju graficznym nowej witryny tego armatora (spin-off PLO, już nie należący do PLO, a do Agencji Rozwoju Przemysłu) zajmuje się on eksploatacją lub zarządzaniem jednostką militarną lub para-militarną - to co się buja i nurza w centrum strony domowej POL-Euro to jakiś taki (nie dokładnie, ale chodzi mi o klasę) "Heweliusz" z polskiego mar-woja, czy jakiś okręt patrolowy (np. straży wybrzeża)?.. czy może statek rybacki?...

z kolei stateczek w menu (po lewej, na dole)
to też coś nie mającego nic wspólnego z POL-Levantem...
jakiś "gotowiec" wireframe w 3D do 3D Studio Max'a - wygląda mi na były semikontenerowiec (z początku lat 70-tych chyba) Nedlloyd'a

http://www.pol-euro.com.pl/
Tadeusz Klimczyk

POL-Euro armatorem okrętu wojennego ?...

Post autor: Tadeusz Klimczyk »

A czego się spodziewasz po firmie, której wiceprezes od strategii jest mianowany przez znanego toruńskiego zakonnika ?
Adam

Post autor: Adam »

To co niby się wynurza w centrum, wygląda na artystyczna impresję w temacie trałowiec 207.
Nie da się ukryć, że co jak co, ale PR to tej firmie wychodzi. Smutnie wygląda ten koniec PLO, a robią wrażenie jakby mieli na 3 a 300 statków ;)
Jak dla mnie to jeden ze śmieszniejszych obecnie polskich armatorów.
Awatar użytkownika
polsteam
Kontakt:

Post autor: polsteam »

Adam pisze: Jak dla mnie to jeden ze śmieszniejszych obecnie polskich armatorów.

wyjąłeś mi to z ust... :)

"z pasją sięgamy po nowe horyzonty"...
Adam

Post autor: Adam »

polsteam pisze:
Adam pisze: Jak dla mnie to jeden ze śmieszniejszych obecnie polskich armatorów.
wyjąłeś mi to z ust... :)
"z pasją sięgamy po nowe horyzonty"...
No, ale wszak od nich statki czarteruje "największy armator na świecie - Maersk Line", czym nie omieszkali się pochwalić ;). Akurat tak się złożyło, że Safmarine (należąca do Maerska) do obsługi linii drobnicowych czarteruje statki enerdowskiego typu Neptun i jako, że takie mam Pol-Euro, więc im się udało. Chociaż co to za powód do dumy?
Zresztą w ub. roku pojawiły się już informacje o sprzedaży Safmarine Palanca, ale chyba jednak ta transakcja nie doszła do skutku.
ODPOWIEDZ