Zelint pisze:To samo tyczy się Ciebie:
Chcesz być cenzorem - zostań DWS-u administratorem!
Jak to stwierdzenie nie jest stwierdzeniem ad personam to ja się nazywam Ksenofont...
p.s. Nie jestem w stanie spełnić Twojej prośby bo nie jestem moderatorem w tym dziale.
Argumentum ad personam (łac. argument skierowany do osoby) - pozamerytoryczny sposób argumentowania, w którym dyskutant porzuca właściwy spór i zaczyna opisywać faktyczne lub rzekome cechy swego przeciwnika, nie przebierając przy tym w słowach.
Ocenzurowanie przez Ciebie moich postów miało miejsce:
http://fow.aplus.pl/forum/viewtopic.php?p=92048#92048
Negatywna ocena ocenzurowania postu było jak najbardziej merytoryczna w wątku poświęconego jakości pracy moderatorów.
Odwołanie się do wspólnego - dla obu moderatorów tworzących wspólny front - forum DWS też wydaje się na miejscu.
Jak się zdaje, nie określiłem Cię w sposób obraźliwy. Chyba, że "administrator DWS" jest jakąś kalumnią.
Jak widzisz, moja wypowiedź nie spełnia warunków argumentum ad personam
Natomiast fakt wydzielenia mojego postu do innej dyskusji (i zatytułowania tej dyskusji w bardzo agresywny sposób) - ma elementy
argumentum ad personam - użyłeś bowiem pozamerytorycznego sposobu argumentowania, w którym porzuciłeś właściwy spór i zacząłeś opisywać faktyczne lub rzekome cechy swego przeciwnika (nadałeś kłamliwy tytuł mojej wypowiedzi.)
Ergo:
napisałeś żenujący post ad personam.
Narozrabiałeś, a - co gorsza - nie jesteś w stanie naprawić swoich błędów.
Poproś moderatora, aby zmienił żałosny temat tego wątku.
Pozdrawiam
Ksenofont