"Kaszubski Brzeg"

forum to dedykowane jest wszystkim jednostkom pływającym budowanym w celach cywilnych...

Moderatorzy: crolick, Marmik

ObltzS

"Kaszubski Brzeg"

Post autor: ObltzS »

Witam !
Informacja za PortalemMorskim.pl :
http://www.portalmorski.pl/caly_artykul ... 11049&tit=
Adam

Post autor: Adam »

Dane w artykule są trochę nieścisłe. Statek miał klasę zawieszoną już w połowie 2007 roku, a w styczniu br. ją stracił, stąd też nie mógł płynąc "pół roku temu", przynajmniej legalnie (chyba, że na podstawie specjalnego zezwolenia). Z tego co pamiętam to CMM już w ub. roku podało informację o wycofaniu statku z eksploatacji i wystawieniu na sprzedaż (stąd też ująłem go w zestawieniu "strat" za 2007).
Swoją drogą nie wiem czy nie jest sensownym rozwiązaniem przekształcenie go w jednostkę muzealną, z przywróceniem mu formy rybackiego "ptaszka", lub choćby "ratownika" MW.
Ostatnio zmieniony 2008-12-03, 19:33 przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
szafran

Post autor: szafran »

Adam pisze:Swoją drogą nie wiem czy nie jest sensownym rozwiązaniem przekształcenie go w jednostkę muzealną, z przywróceniem mu formy rybackiego "ptaszka", lub choćby "ratownika" MW.
CMM woli kupić obraz z morzem w tle. Albo zrobić wystawę o ptakach Polinezji.
Awatar użytkownika
miczman

Post autor: miczman »

Mysle, ze nie ma sie co obawiac o los statku. Zapewne pracownicy dzialu dokumentacji naukowej (sami fachowcy notabene) z pietyzmem odtworza pierwotny stan jednostki a takze zorganizuja wewnatrz wystawe rownie ciekawa jak na "Darze Pomorza" a moze nawet i "Soldku".
Awatar użytkownika
Boruta
Kontakt:

Post autor: Boruta »

Ech pamietam fajne imprezki na jego pokładzie. Łza się w oku kreci.
"Dobro i zło nie istnieją, tak jak życie i śmierć. Jest tylko działanie. Walka"
- baron von Ungern-Sternberg, d-ca Azjatyckiej Dywizji Konnej
ODPOWIEDZ