Pogrzeb

Wszelkie tematy związane z PMW

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
mac

Pogrzeb

Post autor: mac »

Znana jest data uroczystości pogrzebowych dowódcy Marynarki Wojennej, wiceadmirała Andrzeja Karwety. - Naszego dowódcę pożegnamy po marynarsku, zgodnie z morskimi tradycjami - zapewnia komandor Bartosz Zajda, rzecznik Marynarki Wojennej. - Uroczystość odbędzie się w piątek, 23 kwietnia, przy okręcie ORP "Błyskawica". Dokładna godzina jeszcze nie jest znana. Andrzej Karweta zostanie pochowany na cmentarzu w Baninie. Taka była wola rodziny.
Awatar użytkownika
Marmik

Post autor: Marmik »

Termin proszę traktować jako nieostateczny, choć żywię głęboka nadzieję, że jednak uda się pożegnać dowódcę w piątek. W każdym bądź razie wszystko jest dopinane. Ja będę. Prywatnie bo mam wolne, ale na granatowo. Sam pochówek, z tego co mi wiadomo będzie miał charakter prywatny, a uroczystą wojskową oprawę otrzyma pożegnanie na ORP Błyskawica.
To co dla innych jest brzegiem morza, dla marynarza jest brzegiem lądu.
Colonel
Kontakt:

Post autor: Colonel »

Marmik pisze:Termin proszę traktować jako nieostateczny, choć żywię głęboka nadzieję, że jednak uda się pożegnać dowódcę w piątek.
Dziś rano jeszcze Radio Gdańsk zaliczało Go do niezidentyfikowanych
Awatar użytkownika
Marmik

Post autor: Marmik »

Uroczystość w poniedziałek na Błyskawicy. Skwer będzie zamknięty od rana do zakończenia uroczystości.

http://mw.mil.pl/index.php?vhost=www&ak ... 822&limes=
To co dla innych jest brzegiem morza, dla marynarza jest brzegiem lądu.
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
ODPOWIEDZ