polsteam pisze:ciągle nie mogę się nadziwić, że tak wiele osób tak późno to zauważa (że GW już DAWNO zeszła do tego poziomu) ...
Zeszła, podobnie jak "Dziennik Polska" i "Rzepa" (z wyjątkiem stron gospodarczych, gdzie jest lepiej). W GW warto czasem czytać tylko "Duży Format" i "Świąteczną". Przyczyna jest prosta - co nagle, to po diable. Jak trzeba pisać z dnia na dzień, to brakuje czasu i na refleksję, i korektę. A że do tego dochodzi "telewizjacjo-tabloidyzacja". Dlatego ja się ograniczam do tygodników
Ale to nadal nie półka tabloidów (tzn. "Faktu", "Super Expressu" i "Codziennej"). Tam jest dużo gorzej... Ostatnio miałem takie w ręku u dentysty, chyba specjalnie rozłożyli, żeby zęby bardziej rozbolały
polsteam pisze:obecny rząd, to rząd, w którym jest wielu stosunkowo młodych ludzi (Siemoniak też), a i niektórzy z nienajmłodszych - również lubią się pokazywać od strony bycia "za pan brat" z nowoczesnym gadżeciarstwem... stąd wielu bloguje, "twittuje" czy prowadzi profile na FB (Siemoniak też jest na FB)...
Raczej im prowadzą. Względnie chwilowo zostali zmuszeni w czasie kampanii wyborczej. Jedyni z rządu, którzy rzeczywiście samodzielnie i regularnie tam siedzą, to Sikorski i Graś. Niestety, ale od strony PRowo-informacyjnej obecny rząd jest nadal kompletnie zielony...