Och, nie ma co szanować, bo pisiory w praktyce pokazują, jak wygląda uczciwość, transparentność i pracowitość...
Bo wystarczy nie kraść.
Moderator: nicpon
Och, nie ma co szanować, bo pisiory w praktyce pokazują, jak wygląda uczciwość, transparentność i pracowitość...
To znaczy że PO dokonywała niemożliwego. A czyste ręce jej polityków prowokowały największe marki luksusowych zegarków do promowania się na nich
Argumentami "a u was murzynów biją" nie odzyska się dostępu do koryta...
To na pewno. Ale to jest oczywiste i nawet nie uważam stosowne o to pytać. Przy czym nie wiem jak byś skomentował np. to, że Amerykanom strzeliłoby do głowy wybrać sobie znów jakiegoś Trumpa?Za to nalezy pilnowac by NATO nie obumieralo.
Prawda. Dalsza integracja europejska, według mnie, byłaby natomiast w stanie sprawić, by to "jakie-takie bezpieczeństwo" zmienić w stabilniejsze bezpieczeństwo. Jedno drugiemu nie szkodzi.Sprawnie i szybko dzialajace NATO jest w stanie zapewnic nam jakie - takie bezpieczenstwo.
A jak byś skomentował np. to, że Europejczykom strzeliłoby do głowy wybrać sobie znów jakiegoś Schrödera?
Trump zostanie wybrany i ten wybór Putina wykończy definitywnie:
Dlatego należy obstawiać dwa konie. I NATO i UE. Przy czym obecnie (a przypomnę, że moje pytanie dotyczyło UE po rosyjskiej agresji na Ukrainę) jest mało prawdopodobne, by Europejczycy wybrali sobie jakiegoś "Schrodera", natomiast Amerykanie nadal mogą sobie wybrać kogoś pokroju Trumpa.A jak byś skomentował np. to, że Europejczykom strzeliłoby do głowy wybrać sobie znów jakiegoś Schrödera?
Rusofobia zawsze jest zła. Jak każda "fobia" wobec takiego czy innego narodu....oto Leszek Miller...
Przerażające jest to, że są w Polsce tacy ludzie (a pewno jest ich niemało), którzy tak poważnie myślą. Strach się bać.Trump zostanie wybrany i ten wybór Putina wykończy definitywnie:
Nie mówimy o jakiejś rusofobii tylko o udaremnianiu przygotowań do obrony przed nieuchronnym ruskim atakiem poprzez nazywaniu ich rusofobią.
Ta teza pozwala Cie zidentyfikować jako element kremlowskiej dezinformacji. Tak właśnie Rosjanie. Ja ci z paraolimpiady co grozili Ukraińcom zbombardowaniem domów.Zło w przypadku Rosji nie pochodzi od Rosjan tylko od autokratycznego ustroju
Przerażony to będziesz jak odetną Rosję od SWIFTa i stracicie finansowaniePrzerażające jest to, że są w Polsce tacy ludzie (a pewno jest ich niemało), którzy tak poważnie myślą. Strach się bać.Trump zostanie wybrany i ten wybór Putina wykończy definitywnie:
A tu przykład:Teraz putinowskie szpiony próbowały przejąc narrację. Powklejały se ukraińskie flagi ale knują po staremu. Ale w obliczu bohaterstwa ukraińskiego ich rojenia okazują się nie do utrzymania. Są w takiej sytuacja jak Michnik w aferze Rywina. Wyszło, że jest kumplem Urbana co przekreśliło jego wiarygodność i zainicjowały proces końcowego upadku. Nie pamiętam już czy to Urban wkopał Michnika, czy Michnik Urbana ale nie ma to większego znaczenia
G-prawda. Fobia to podstawowy mechanizm biologiczny pozwalający pozostać zwierzętom przy życiu.
Takie teksty świadczą o tym że albo ma kolega problem albo nie docenia interlokutorów na tym forum.
Zgadza się, w Striełach dla Ukrainy ciekną baterie.
Dlatego nie uważam, by takie federalne państwo mogło zastąpić NATO. Ale zważ, że znacznie łatwiej byłoby Niemcom wystawić nas do wiatru obecnie niż tworząc wspólnie z nami, nawet luźną federację. To by już była inna rzeczywistość.Dlatego jestem przeciwny takiemu europejskiemu superpanstwu gdyz byloby zdominowane przez niemieckich sukinsynow na putinowskim zoldzie.
Ale my tu mówimy po politycznych działaniach po myśli Putina. PiS i Orban w nich przodują. Takie są fakty. Kaczyński robi naprawdę "dobrą robotę" z punktu widzenia Putina, działając na osłabienie UE. Tak to wygląda w praktyce. Naprawdę tego nie widzisz czy udajesz, że nie widzisz?Zgadza się, w Striełach dla Ukrainy ciekną baterie.