Święte słowa!jak się epatuje hipokryzją i na siłę promuje pewne wartości, to skutek jest odwrotny do zamierzonego.
Dlatego u nas taka niechęć do tęczowych.
Moderator: nicpon
Święte słowa!jak się epatuje hipokryzją i na siłę promuje pewne wartości, to skutek jest odwrotny do zamierzonego.
Powiem Ci tak na ucho. Tutaj na forum są ludzie, którzy prowadzą firmy. Z obrotem walutowym i dużym problemem różnic kursowych. Więc z taką wiedzą o księgowości lepiej się nie wychylać, bo się można " samozaorać". A inni mają ubaw. Jak się czegoś nie wie to lepiej nie wymyślać niestworzonych teorii na kolanie.Tadeusz Klimczyk pisze: 2022-03-22, 22:02 [quote=peceed
Tak, prowadząc interesy zagraniczne musimy dokonywać wymiany, ale sprowadza się to do jednej obcej waluty, w dodatku podmioty mogą mieć konta walutowe.
Przy obecnym stopniu informatyzacji i operacjach bezgotówkowych nie ma żadnych problemów z istnieniem PLN-ów.
Znów - mów za siebie. Mnie oni ani ziębią ani parzą. Poza tym, pisząc "u nas" co masz na myśli?Dlatego u nas taka niechęć do tęczowych
Praktycznie nie zauważyłem. Poza tym, dlaczego piszesz (w kontekście tego w jakiej walucie zarabiasz) "u nas" skoro w praktyce nie zarabiasz "u nas"? Jeśli mogę to tak określić.Tyle, że u nas stopy poszły w górę ...
Dam koledze darmową radę. Traci kolega nie od zarabiania w Euro, tylko od trzymania majątku w tej walucie. Trzeba kupić za te pieniążki jakąś pewniejszą walutę (renminbi potocznie yuany to może być dobry pomysł skoro arabowie chcą by im w tym płacono za ropę) albo aktywa.Gregski pisze: 2022-03-24, 05:56 Nie pisałem o inflacji. Inflacja jest wszędzie bo wszyscy drukują kasę jak szaleni.
Pisałem o sytuacji w której mimo 6 procentowej inflacji utrzymuje się ujemne oprocentowanie. W tym układzie nie dosyć, że moje oszczędności tracą na wartości to jeszcze muszę do nich dopłacać. Przecież to rabunek w biały dzień.
To dlaczego mam się cieszyć z zarabiania w euro?
Chyba nie zagląda na to forum, więc nie odpowie, bo konto na fow miał zdaje się tylko brat Leszekjogi balboa pisze: 2022-03-23, 21:00 I pytam się. Dlaczego Kaczor nie pojechał z telewizją zrobić teraz zakupów żeby pokazać drożyznę.
Samozajebistość już nie ta co wcześniej?
Ja preferuję Bank Ziemski.Dam koledze darmową radę. Traci kolega nie od zarabiania w Euro, tylko od trzymania majątku w tej walucie. Trzeba kupić za te pieniążki jakąś pewniejszą walutę
Uwierz mi że to wygląda ładnie jedynie w TVPinfo. A królestwem ujemnego oprocentowania jest PKO BP.Gregski pisze: 2022-03-24, 10:16 Tyle, że u nas stopy poszły w górę a w euro nie dosyć że tracę na inflacji to jeszcze jestem okradany przez bank.
Dlatego u nas taka niechęć do tęczowych.
Trzeba uważać, takie działaczki zazwyczaj nie chcą mieć dzieci. Człowiek się nainwestuje a potem się okazuje że na starość i tak by został samGregski pisze: 2022-03-24, 18:18Ja preferuję Bank Ziemski.Dam koledze darmową radę. Traci kolega nie od zarabiania w Euro, tylko od trzymania majątku w tej walucie. Trzeba kupić za te pieniążki jakąś pewniejszą walutę
Mam taką jedną działaczkę na oku...
Od biedy, bo mało to precyzyjneW odniesieniu do euro -"U nas w Europie"
W odniesieniu do tęczowych - "U nas w Polsce"
Satysfakcjonuje Cię?
Jak rozumiem Peceed, oszczędności trzymasz w juanach?renminbi potocznie yuany to może być dobry pomysł
Każda rzecz ma swą cenę. Brak dzieci - mniejsze wydatki w młodości i wieku średnim, więcej czasu. A posiadanie dzieci też jeszcze niczego nie gwarantuje (poza wydatkami). Ale zgadzam się, lepiej próbować...Człowiek się nainwestuje a potem się okazuje że na starość i tak by został sam
I pewnie dlatego rozmawiali osobiście z Bidenem niecałe dwa dni temujogi balboa pisze: 2022-03-27, 19:38 Zawsze pis może nie uznać przegranej swego przyjaciela Orbana, tak jak nie uznał przegranej Trumpa![]()
Od 5 lat wszystkie moje pieniądze inwestuję w swoje zdrowie i zdradzę koledze sekret: to bardzo kiepski interes :/
No to inaczej - gdybyś miał wolną gotówkę, to lokowałbyś ją, jak rozumiem, w juanach?Od 5 lat wszystkie moje pieniądze inwestuję....