Bartłomiej Batkowski pisze: ↑
Panowie, co prawda tytuł wątku to "Kanał przez Mierzeje Wiślaną", ale w formie (i po części w treści) zmierza on w stronę rynsztoka. Taka sytuacja..
Podzielam to zdanie. Zabrakło mi w nim tylko słów "z winy AdrianM-a" między końcem nawiasu a "zmierza"...
No cóż, przynajmniej można obstawiać jaka świetlana przyszłość czeka nasz nowy port wielkomorski.
Dżentelmeni w dawnych czasach ręczyli za swoje stanowisko funtami
Ja swoje zastosowanie znalazłem - w Elblągu zrobimy stację dla pływających elektrowni jądrowych.
Dobra Zmiana pisze: ↑
Domniemywam, że w edycji zgubiło się "Uwaga ironia!!!"?
Najlepszy żart tak wygląda, a jest na serio. Koreańczycy budują Seaborgi. Z punktu widzenia realizacji inwestycji nie da się prościej: elektrownia atomowa jest budowana "w fabryce", i w całości jest transportowana do klienta. Jeślibyśmy chcieli gdzieś ulokować te okręty, to z przyczyn czysto politycznych najwygodniejszy będzie port w Elblągu.
Koreańczycy budują? Zerknąłem na szybko i znalazłem tylko z kwietnia br., że Samsung jest w trakcie tworzenia spółki z Duńczykami i planuje dopiero produkcję.
Po trzech tygodniach wrócił mi internet i nieopacznie tu zajrzałem.
Jestem pod wrażeniem.
Ale mam uczucie pewnego niedosytu.
Dawno o Niemcach nic nie było...
Gregski pisze: ↑
Po trzech tygodniach wrócił mi internet i nieopłacanie tu zajrzałem.
Jestem pod wrażeniem.
Po trzech tygodniach wrócił mi internet i nieopacznie tu zajrzałem.
Jestem pod wrażeniem.
Nie, to mój telefon czasem bywa uparty i zmienia słowa. Taki złośliwiec!
Nie zawsze na czas uda mi się wypatrzyć te jego prywatne inicjatywy.
Faktycznie złośliwa bestia - "nieopacznie" zamiast "nieopatrznie"... Niemiec czy co ?