Miejsca w sieci które warto odwiedzić (moim subiektywnym zdaniem)

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Kpt.G

Post autor: Kpt.G »

"Jesteś UPIERDLIWY!" Nie.. ja jestem Ciekawy i drążę niektóre interesujące mnie tematy.. a że zadaję dużo pytań? "Kto pyta nie błądzi" głosi powiedzenie. ;)
Jakże daleko z Domu do Morza!
Awatar użytkownika
Gregski

Post autor: Gregski »

Książkę na pewno kupię.

A tu coś co warto posłuchać:
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Awatar użytkownika
Gregski

Następne ciekawe miejsce w sieci jakie znalazłem.
Tu epizod z prof. A. Dudkiem i rozmowa i IV RP i w sumie genezie tego bajzlu jaki mamy obecnie.

Waldemar Łysiak
Napoleon

Post autor: Napoleon »

Gregski, nie katuj nas wywiadami/podkastami, które trwają po godzinie z okładem. Bo ja np. nie mam czasu tego słuchać. Wolałbym byś pisał.
A co do tematu o IV RP - sam pomysł budowy IV RP był po prostu głupi. Z punktu wodzenia osoby przekonanej do demokracji. Z punktu widzenia kogoś, kto chce budować państwo autorytarne miał oczywiście sens - ale tylko z punktu widzenia takiej osoby.
Awatar użytkownika
Gregski

No cóż, nie wiedziałem, że jesteś wielbicielem krótkich rolek.
Wolisz te z pieskami czy z kotkami?

Ja osobiście uważam, że godzina interesującej rozmowy jest ciekawsza niż stronicowy post o niczym.
Waldemar Łysiak
Napoleon

No cóż, nie wiedziałem, że jesteś wielbicielem krótkich rolek.
1) Nie jestem jakimś "wielbicielem" żadnej formy przekazu - podchodzę do tego praktycznie. 2) Jestem zwolennikiem przekazu pisanego. Szybko czytam i po prostu łatwiej jest mi przyjmować informacje w ten sposób. 3) Z natury nie lubię wywiadów, których trzeba słuchać/oglądać. Ale to jest już moje indywidualne "zboczenie" (rozumiem, że ktoś to może lubić, ja mam inaczej).

Zważ, że zawsze apeluję by w dyskusjach pisać swe uwagi a nie wklejać "obce" przekazy jako główny przekaz informacyjny. Takie "wklejki" mogą być materiałem pomocniczym, ale wolałbym wysłuchać adwersarza a nie kogoś innego o podobnych poglądach.
Ja osobiście uważam, że godzina interesującej rozmowy jest ciekawsza niż stronicowy post o niczym.
Post zawsze jest o czymś. Nawet, jeśli ktoś pisze głupoty, mechanicznie powtarza jakąś propagandę lub pisze wulgaryzmy, można z tego wyciągnąć wnioski. Tylko trzeba umieć.
Pominę fakt, że dużo wklejanych przez ciebie linków dotyczy materiałów nudnych lub stronniczych w sposób oczywisty. Dudek jest np. niezłym historykiem ale jako komentator polityczny jest skażony swymi mocno prawicowymi przekonaniami. Która sprawiają, że część jego wypowiedzi jest po prostu nielogiczna. Przynajmniej z pozycji, z której chciałby przemawiać (jako osoba obiektywna). I tak jest w bardzo wielu przypadkach.
Awatar użytkownika
Gregski

Napoleon pisze: Z natury nie lubię wywiadów, których trzeba słuchać/oglądać. Ale to jest już moje indywidualne "zboczenie" (rozumiem, że ktoś to może lubić, ja mam inaczej).
No widzisz, a ja mogę w uszy włożyć słuchawki aktywne które nieźle tłumią chałas maszynowni i podczas prostych, standardowych prac jak jakieś przeglądy czy remonty, mogę słuchać różnych rzeczy.
A jak już posłucham coś co wydaje mi się ciekawie to dzielę się tym na forum.
Wybiórczo bo nie wstawiam na przykład podkastów dotyczących archeologii. (Myślę, że tu nie ma miłośników tejże)
Książki czytam po pracy ale to już tylko historia mnie interesuje.
Waldemar Łysiak
Napoleon

Myślę, że tu nie ma miłośników tejże
Moja córka skończyła archeologię :wink:
a ja mogę w uszy włożyć słuchawki aktywne które nieźle tłumią hałas maszynowni
To wiele wyjaśnia. Ale pamiętaj, że nie każdy tak ma...
Książki czytam po pracy...
A moją pracą poniekąd jest pisanie... :-) Między innymi. W każdym razie tego ode mnie się wymaga. I bardzo dobrze, bo to lubię, a płacą nie najgorzej :-)
ODPOWIEDZ