Miejsca w sieci które warto odwiedzić (moim subiektywnym zdaniem)
Moderator: nicpon
"Jesteś UPIERDLIWY!" Nie.. ja jestem Ciekawy i drążę niektóre interesujące mnie tematy.. a że zadaję dużo pytań? "Kto pyta nie błądzi" głosi powiedzenie. 
Jakże daleko z Domu do Morza!
Jakże daleko z Domu do Morza!
Książkę na pewno kupię.
A tu coś co warto posłuchać:
A tu coś co warto posłuchać:
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
Następne ciekawe miejsce w sieci jakie znalazłem.
Tu epizod z prof. A. Dudkiem i rozmowa i IV RP i w sumie genezie tego bajzlu jaki mamy obecnie.
Tu epizod z prof. A. Dudkiem i rozmowa i IV RP i w sumie genezie tego bajzlu jaki mamy obecnie.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
Gregski, nie katuj nas wywiadami/podkastami, które trwają po godzinie z okładem. Bo ja np. nie mam czasu tego słuchać. Wolałbym byś pisał.
A co do tematu o IV RP - sam pomysł budowy IV RP był po prostu głupi. Z punktu wodzenia osoby przekonanej do demokracji. Z punktu widzenia kogoś, kto chce budować państwo autorytarne miał oczywiście sens - ale tylko z punktu widzenia takiej osoby.
A co do tematu o IV RP - sam pomysł budowy IV RP był po prostu głupi. Z punktu wodzenia osoby przekonanej do demokracji. Z punktu widzenia kogoś, kto chce budować państwo autorytarne miał oczywiście sens - ale tylko z punktu widzenia takiej osoby.
No cóż, nie wiedziałem, że jesteś wielbicielem krótkich rolek.
Wolisz te z pieskami czy z kotkami?
Ja osobiście uważam, że godzina interesującej rozmowy jest ciekawsza niż stronicowy post o niczym.
Wolisz te z pieskami czy z kotkami?
Ja osobiście uważam, że godzina interesującej rozmowy jest ciekawsza niż stronicowy post o niczym.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
1) Nie jestem jakimś "wielbicielem" żadnej formy przekazu - podchodzę do tego praktycznie. 2) Jestem zwolennikiem przekazu pisanego. Szybko czytam i po prostu łatwiej jest mi przyjmować informacje w ten sposób. 3) Z natury nie lubię wywiadów, których trzeba słuchać/oglądać. Ale to jest już moje indywidualne "zboczenie" (rozumiem, że ktoś to może lubić, ja mam inaczej).No cóż, nie wiedziałem, że jesteś wielbicielem krótkich rolek.
Zważ, że zawsze apeluję by w dyskusjach pisać swe uwagi a nie wklejać "obce" przekazy jako główny przekaz informacyjny. Takie "wklejki" mogą być materiałem pomocniczym, ale wolałbym wysłuchać adwersarza a nie kogoś innego o podobnych poglądach.
Post zawsze jest o czymś. Nawet, jeśli ktoś pisze głupoty, mechanicznie powtarza jakąś propagandę lub pisze wulgaryzmy, można z tego wyciągnąć wnioski. Tylko trzeba umieć.Ja osobiście uważam, że godzina interesującej rozmowy jest ciekawsza niż stronicowy post o niczym.
Pominę fakt, że dużo wklejanych przez ciebie linków dotyczy materiałów nudnych lub stronniczych w sposób oczywisty. Dudek jest np. niezłym historykiem ale jako komentator polityczny jest skażony swymi mocno prawicowymi przekonaniami. Która sprawiają, że część jego wypowiedzi jest po prostu nielogiczna. Przynajmniej z pozycji, z której chciałby przemawiać (jako osoba obiektywna). I tak jest w bardzo wielu przypadkach.
No widzisz, a ja mogę w uszy włożyć słuchawki aktywne które nieźle tłumią chałas maszynowni i podczas prostych, standardowych prac jak jakieś przeglądy czy remonty, mogę słuchać różnych rzeczy.Napoleon pisze: Z natury nie lubię wywiadów, których trzeba słuchać/oglądać. Ale to jest już moje indywidualne "zboczenie" (rozumiem, że ktoś to może lubić, ja mam inaczej).
A jak już posłucham coś co wydaje mi się ciekawie to dzielę się tym na forum.
Wybiórczo bo nie wstawiam na przykład podkastów dotyczących archeologii. (Myślę, że tu nie ma miłośników tejże)
Książki czytam po pracy ale to już tylko historia mnie interesuje.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
Moja córka skończyła archeologięMyślę, że tu nie ma miłośników tejże
To wiele wyjaśnia. Ale pamiętaj, że nie każdy tak ma...a ja mogę w uszy włożyć słuchawki aktywne które nieźle tłumią hałas maszynowni
A moją pracą poniekąd jest pisanie...Książki czytam po pracy...