Zwrot przez prawą burtę.

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: SmokEustachy »

Napoleon pisze:
Smoku, myślenie nie boli. Spróbuj pomyśleć, może Ci się uda.
1. Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "postsowiecki układ"
No i tu jest problem. Tłumaczyłem niejednokrotnie i jest nawet dopracowana doktryna do tego.
2. Masz tu po raz kolejny materiał, który pokazuje Twoje stanowisko:

jak widać jest Ci nieznane (to Twoje stanowisko).
W owym czasie Niemcy kazały Tuskowi prowadzić politykę włażenia Putinowi w zadek, bo chciały mieć dobre stosunki z Rosją i wiązały z nią nadzieje, które wielokrotnie opisywałem. A Ty nie masz o nich wiedzy. No i dlaczego?
3, Opisywałem też działalność Ochrany w formie prowokatora która określa Twoją tożsamość.
4. Podawałem wynurzenia pułkownika Sienkiewicza, że Tusk się wpisał w układ i dlatego będzie rządził wiecznie.
5. PO, czyli Ty, przejęła reprezentację środowisk postnomenklaturowych, postkabli i postubecji.

I tera się przyznajesz, że nie wiesz. Generalnie wstyd.
Napoleon

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: Napoleon »

A tu wyjaśnienie Giertycha dlaczego zajmuje się sprawą ZandaCrypto:
https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7 ... =BoxOpImg4
Co ciekawe, z tekstu by wynikało, że broni Krala społecznie. Sprawa skądinąd ciekawa, szczególnie gdyby okazało się, że jest w stanie pokryć straty osób, które na aferze straciły kasę. Motywacje Krala też mogą być ciekawe. Coś mi się zdaje, że facet poszedł na współpracę bo się czegoś boi. Ale zobaczymy.
Awatar użytkownika
Gregski

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: Gregski »

A tam społecznie.
Coś mi się widzi, że partia postawiła Giertycha na niełatwym froncie opieki nad Kralą by ten czegoś w zeznaniach nie pokręcił.

Motywacje rzeczywiście ciekawe.
Z tym obywatelstwem mógł sobie bezpiecznie siedzieć jak Gąsiorowski (Bagsik też byłby bezpieczny gdyby się po Szwajcariach nie szlajał) .
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Napoleon

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: Napoleon »

Coś mi się widzi, że partia postawiła Giertycha na niełatwym froncie opieki nad Kralą by ten czegoś w zeznaniach nie pokręcił.
Widzę, że oceniasz innych po sobie. A nie każdy jest taki jak Ty :wink:

Jeśli Giertychowi uda się odzyskać choćby tylko znaczącą część pieniędzy straconych przez ludzi, którzy zawierzyli kasę ZandoCrypto, to i tak może na tym zarobić (sama związana z tym małojecka sława miałaby swą wymierną cenę). Zresztą, facet w oświadczeniu majątkowym za 2025 wykazał coś koło 3 mln dochodów (nie przychodów, tylko dochodów) z działalności adwokackiej (plus jakieś drobne z diety poselskiej), więc może mieć gest. Tym bardziej, że jest cięty na Kaczyńskiego, a zemsta jest bezcenna.
Nie oceniaj innych po sobie. :-)
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: SmokEustachy »

Na Tobie się wzoruje.
ODPOWIEDZ