nitowane konstrukcje
nitowane konstrukcje
Czy zaprzestano a jak tak to kiedy budowy konstrukcji nitowanych?
pozdrawiam domek
pozdrawiam domek
no ja w czasie szkoły widziałem w porcie holownik zbudowany wówczas (pocz. lat 80), który był nitowany chyba w całosci, bo nawet na nadbudówce widziałem rzędy nitów
któryś ze Strażaków, statków pożarniczych portu, też był nitowany, ale jego roku budowy nie znałem 
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Mozesz podać co to był za prom??domek pisze:Ide do portu a tu stoi prom nowoczesna bryla nadbuduwek tak cos lata 80 e
podchodze a tu na kadlubie nit na nicie ostatnio cos takiego to widzialem na Sjedowie same nity to to mialo chyba ze sto lat?
Jakoś nie potrafię uwierzyć w nitowaną konstrukcję współczesnego statku. Choćby dlatego, że jest nieekonomiczna - cięższa i bardziej pracochłonna od spawanej.
Swoją drogą - nitowana są stare wodoloty typu Raketa - wygląda to dość oryginalnie, a konstrukcja jest aluminiowa.
Ludziska, nie róbcie Domkowi kompotu w głowie - pytanie było zadane precyzyjnie. W budownictwie okrętowym konstrukcji nitowanych już się nie stosuje. Pierwsze powojenne polskie konstrukcje rudowęglowców typu B-30, czyli popularne "Sołdki" (prototyp stoi na Motławie) miały konstrukcję nitowano-spawaną, ale był to już "łabędzi śpiew" nitów w okrętownictwie. "Rakiety" były nitowane z tego względu, żeby po uruchomieniu silnik sam nie popłynął
, jako, że w latach 60-tych przemysłowa technologia spawania aluminium była jeszcze w ogóle w powijakach a na wschód od Bugu w szczególności. Nb. kadłuby samolotów wykonywane z cienkich blach ze stopów lekkich są do dziś nitowane. To by było na tyle tak ogólnie, po szczegóły trzeba by było grzebać w żródłach.
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów,
Tender
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów,
Tender