Nie ma co rozpaczać. Teraz już tylko przekładnia i turbina LM 2500.Piotr S. pisze:Widząc to co ma być korwetą Gawron pokazaną na zdjęciu przed moim postem należało by zadać pytanie na co poszło co najmiej około 50 mln euro które oficjalnie wydano na budowe okretu podając sumy z poszczególnych lat przeznaczone na ten okręt .
Jakie są postępy przy budowie Gawrona?
Cały czas twierdzę, że budowa 1 Gawrona to fatalny pomysł i marnowanie pieniędzy. Za tą kasę moglibyśmy mieć kilka niszczycieli min.ps-man pisze:I tak niezle, bo już towarzystwo jakiś czas temu zwątpiło jak widziało zdjęcia rdzewiejącego dziobkapothkan pisze:To będzie siedem lat od położenia stępki... Nieźle...
A jeśli chodzi o tempo budowy to robią to tak jak Sójka, co wybiera się za morze
Propozycje nazw kolejnych okrętów:
-Kruk - bo o tym też myślałem
-Wrona
-Wróbel
-Kukułka
-Zimorodek
I mamy 6 ptaszków
Tyle ile trałowców w '39
P.S. A w ogóle jest jakas szansa na 2. okret tej klasy? Bo Gawron ma niby stanowić zespoł z Kaszubem, tylko zanim Gawron zostanie zbudowany to Kaszub zatonie z powodu korozji
A oprócz tego co to za zespoł, ślepy i garbaty

Propozycje nazw kolejnych okrętów:
-Wrona

-Wróbel
-Kukułka
-Zimorodek
I mamy 6 ptaszków

P.S. A w ogóle jest jakas szansa na 2. okret tej klasy? Bo Gawron ma niby stanowić zespoł z Kaszubem, tylko zanim Gawron zostanie zbudowany to Kaszub zatonie z powodu korozji

Biorąc pod uwagę tempo produkcji okrętów co 10 lat jeden możemy śmiało przyjąć, że ostatni okręt może nazywać się tak samo jak pierwszy, będzie go przecież zastępowałps-man pisze: Propozycje nazw kolejnych okrętów:
-Wrona![]()
-Wróbel
-Kukułka
-Zimorodek
I mamy 6 ptaszkówTyle ile trałowców w '39

I ten ostatni okręt jako pierwszy dostanie stosowne, kompletne uzbrojeniePiterNZ pisze:Biorąc pod uwagę tempo produkcji okrętów co 10 lat jeden możemy śmiało przyjąć, że ostatni okręt może nazywać się tak samo jak pierwszy, będzie go przecież zastępowałps-man pisze: Propozycje nazw kolejnych okrętów:
-Wrona![]()
-Wróbel
-Kukułka
-Zimorodek
I mamy 6 ptaszkówTyle ile trałowców w '39
![]()
![]()

P.S. ech ta nasz PMW, chyba stanie zdecydowanie się najsłabszym i najbardziej zacofanym rodzajem wojsk

- Krzysztof Miller
No co z was tacy pesymiści ... zrobi się to samo, co z artylerią holowaną WP, czy też działami samobieznymi 203 mm Pion: ogłosi, że są to przestarzałe systemy uzbrojenia, których w NATO już nie wypada używać. Do spraw orzeczenia tego faktu powoła się spec-zespól z pięcioma nowymi stanowiskami admiralskimi.
Będziemy mieli najnowocześniejszą marynarkę na świecie, radośnie prącą ku przyszłości ...
Będziemy mieli najnowocześniejszą marynarkę na świecie, radośnie prącą ku przyszłości ...

[...] prawdziwa wojna — a kilka prawdziwych wojen widziałem — pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel.
Jaskier, Pół wieku poezji
Jaskier, Pół wieku poezji