Spec.NTW.Jak zwykle zrobiłem korektę autorską, i dobrałem zdjęcia
Wiem też, że się ukazało.
Ale gdzie: Poligon, czy NTW?
Jak skończę czytać to skomentuje.

seawolf pisze:Po czwarte - crolick podał wcześniej tonaż zatopiony przez okręty 10. flotylli, Dzik zajmuje całkiem niezłą, środkową pozycję.
No właśnie wiem, ale po sprawdzeniu, że U i W na klawiaturze są od siebie dalekodessire_62 pisze:Ja nigdzie nie pisałem o niszczycielach,a oczywiście ma być U,V{pomyłka w druku}![]()
Dokładnie!dessire_62 pisze:Dobra robota seawolf z tabelką ,ale tak jak wspomina crolick jakiekolwiek dane{wydajność np.}mają wtedy sens jak się do czegoś porówna.Bez punktu odniesienia mogą całkowicie wypaczyć "całą prawdę "o skuteczności pol.ok.pod.
Coś kręcicie towarzyszu! 6/30!seawolf pisze:Szybko poczytałem i wyszło mi, że Dzik wystrzelił łącznie 32 torpedy a trafiło 9 co daje 28% skuteczności. Chyba nieźle nie?
"Wracając z omawianego patrolu do bazy Dzik wystrzelił 19 sierpnia koło Malty 4 torpedy do niezidentyfikowanego okrętu, ale niecelne" - MSiO 6/04crolick pisze:Co do DZIKA:
CARNARO 1/4
GOGGIAM 1/2
Atak z 19 VIII nie wiem wogóle skąd go wziąłęś![]()
NIKOLAUS 1/2
Koziołkowski 4/21
Karnicki 0/20
PS. Tak - zagadka jest rozwiązana. Cała historia (zmyślona) jest kolejnym kłamstwem Romanowskiego w jego książce.
Za teksty RMK nie odpowiadam, ale nic takiego nie miało miejsca.seawolf pisze:"Wracając z omawianego patrolu do bazy Dzik wystrzelił 19 sierpnia koło Malty 4 torpedy do niezidentyfikowanego okrętu, ale niecelne" - MSiO 6/04
Dane co do torped też z wiadomych tekstów![]()
Ps. Czyli to Dzik atakował Unshaken'a? Całe szczęście nie trafił
Tym że otrzymał informacje o polskich OP od Dyskanta?!Grom pisze:J.Rohwer w książce "Allied Submarines Attacks of World War Two" na stronie 193 jednoznacznie wskazuje Unshaken na cel ataku Dzika. Jak to wytłumaczysz ?crolick pisze:Co do UNSHAKENA - nikt go nie atakował.
Tego nie wiem - może sam wymyślił? W dzienniki UNSHAKENA nie ma słowa o rzekomym ataku.Grom pisze:No to właściwie niczego nie tłumaczy bo Dyskant też skądś to wziął.
Temu z kolei przeczy dziennik DZIKA, który ewidentnie nie atakował UNSHAKENA a coś innego.Grom pisze:Unshaken niekoniecznie musiał być świadomy.crolick pisze:Tego nie wiem - może sam wymyślił? W dzienniki UNSHAKENA nie ma słowa o rzekomym ataku.Grom pisze:No to właściwie niczego nie tłumaczy bo Dyskant też skądś to wziął.