Nowe książki i czasopisma (2)
-
W najnowszym, 45. numerze "30 dni" jest ilustrowany 5-stronicowy artykuł pana Tadeusza Górskiego (znanego z takich prac jak Polska flota Jagiellonów, o której dyskutowano na forum, oraz Polska flota wojenna 1939-1959, o której wiem że kilku z kolegów nabyło) - "Niemiecka i sowiecka flota przeciwko polskim okrętom podwodnym".
A kiedy nowy Miś ma trafić do kiosków? Bo na razie kioskarze częstują mnie październikowym twierdząc, że to "nowy" numer jest...
Ostatnio zmieniony 2008-11-03, 20:15 przez Zelint, łącznie zmieniany 1 raz.
- dessire_62
- Jacek Bernacki
Grzegorzu zachowaj proszę resztki przyzwoitości i proszę nei dogryzaj kolegom - Halsey nie takie błędy popełniał a mimo to historia zdecydowanie łagodniej się z nim obeszła niż Ty z nami
Ponadto posiadanie małżonki ma swoje plusy ale o tym wspomnę przy piwie ponieważ trzeba umysł odświeżyć abym sobie owe zalety przypomniał

Ponadto posiadanie małżonki ma swoje plusy ale o tym wspomnę przy piwie ponieważ trzeba umysł odświeżyć abym sobie owe zalety przypomniał

-
Ponieważ w sprawie książki spółki Adkins & Adkins "Wojna o wszystkie oceany" zostałem wywołany po nazwisku
, chciałem tylko zaznaczyć, że nie zignorowałem bynajmniej prośby Killicka o jej ocenę.
Po prostu na razie nie udało mi się kupić tej pozycji. Gdy była tylko w wydaniu angielskim trochę ją zlekceważyłem (mam dziesiątki innych o tej samej tematyce i zakup wydał mi się zbędny), natomiast wydanie polskie kupię bez względu na jakość, by ocenić powód wyboru akurat jej do tłumaczenia i poziom tego ostatniego.
Niestety nie chciało mi się uruchamiać zakupu internetowego, ponieważ liczyłem na pojawienie się książki w jednej z wielu regularnie przeze mnie odwiedzanych księgarni Wrzeszcza i Gdańska - ku mojemu zaskoczeniu nigdzie jej jak dotąd nie dostrzegłem. Gdy kupię, nie omieszkam podzielić się wrażeniami.
Pozdrawiam zainteresowanych literaturą o żaglowcach,
Krzysztof Gerlach
Po prostu na razie nie udało mi się kupić tej pozycji. Gdy była tylko w wydaniu angielskim trochę ją zlekceważyłem (mam dziesiątki innych o tej samej tematyce i zakup wydał mi się zbędny), natomiast wydanie polskie kupię bez względu na jakość, by ocenić powód wyboru akurat jej do tłumaczenia i poziom tego ostatniego.
Niestety nie chciało mi się uruchamiać zakupu internetowego, ponieważ liczyłem na pojawienie się książki w jednej z wielu regularnie przeze mnie odwiedzanych księgarni Wrzeszcza i Gdańska - ku mojemu zaskoczeniu nigdzie jej jak dotąd nie dostrzegłem. Gdy kupię, nie omieszkam podzielić się wrażeniami.
Pozdrawiam zainteresowanych literaturą o żaglowcach,
Krzysztof Gerlach
Nowa książka, tym razem moja z okazji Rocznicy. Lektura dla cierpliwych, bo pisałem ją od 17 lipca, to i jest troszkę treści
http://www.nakotwicy.yoyo.pl/magazyn_sh ... str00.html
odnośniki dalej u dołu strony prowadzą do treści napisanej
http://www.nakotwicy.yoyo.pl/magazyn_sh ... str00.html
odnośniki dalej u dołu strony prowadzą do treści napisanej

Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
- dessire_62
-
Rzecz dotyczy zapewne nie tylko nie tylko Jarka C. i crolicka (pozdrowienia dla obu
)
Wyszły ostatnio
Daniel Duda, Tomasz Szubrycht, Działania Ligi Morskiej i Kolonialnej na rzecz Marynarki Wojennej w okresie międzywojennym, Gdynia AMW 2008, 140 s.
Waldemar Wierzykowski, 2[.] Brygada Okrętów Desantowych transportowo-minowych, Historia jednostki i jej ludzi, [prawdopodobnie nakładem autora] 2008, 91 s. [format A4 leżący]
Wyszły ostatnio
Daniel Duda, Tomasz Szubrycht, Działania Ligi Morskiej i Kolonialnej na rzecz Marynarki Wojennej w okresie międzywojennym, Gdynia AMW 2008, 140 s.
Waldemar Wierzykowski, 2[.] Brygada Okrętów Desantowych transportowo-minowych, Historia jednostki i jej ludzi, [prawdopodobnie nakładem autora] 2008, 91 s. [format A4 leżący]