Nowe książki i czasopisma (2)

Dokumenty, książki, artykuły prasowe, internetowe, ikonografia, filmy...

Moderatorzy: crolick, Marmik

Andrzej J.

Post autor: Andrzej J. »

W najnowszym, 45. numerze "30 dni" jest ilustrowany 5-stronicowy artykuł pana Tadeusza Górskiego (znanego z takich prac jak Polska flota Jagiellonów, o której dyskutowano na forum, oraz Polska flota wojenna 1939-1959, o której wiem że kilku z kolegów nabyło) - "Niemiecka i sowiecka flota przeciwko polskim okrętom podwodnym".
Awatar użytkownika
Zelint

Post autor: Zelint »

A kiedy nowy Miś ma trafić do kiosków? Bo na razie kioskarze częstują mnie październikowym twierdząc, że to "nowy" numer jest...
Ostatnio zmieniony 2008-11-03, 20:15 przez Zelint, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dessire_62

Post autor: dessire_62 »

Dobrze,że żona Panu nie kupuje,trzeba by odnosić. :lol:
Moja już to ćwiczyła. :x
Awatar użytkownika
Zelint

dessire_62 pisze:Dobrze,że żona Panu nie kupuje,trzeba by odnosić. :lol:
Moja już to ćwiczyła. :x
Hej na forum wszyscy są na Ty. Nie mów mi Pan. Po drugie moja żona jak ma mi coś kupić to zawsze dostaje bardzo szczegółowe wytyczne i dokładnie wie co ma kupić :D
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

Post autor: Jacek Bernacki »

To tak jak moja :D
A jak nie wie, to dzwoni! :D
Co to za ludzie?
Co za różnica ważne, że są!
shigure

Post autor: shigure »

... zazdroszczę Wam bo moja ślubna znajoma gdy tylko usłyszy o nowej książce to zapisuje to w poczet przyszłego rozwodu :lol:
Awatar użytkownika
Grzechu

Post autor: Grzechu »

shigure pisze:... zazdroszczę Wam bo moja ślubna znajoma gdy tylko usłyszy o nowej książce to zapisuje to w poczet przyszłego rozwodu :lol:
Znaczy... Jako majątek do podziału? :D

Heh, codziennie przybywa mi powodów do radości z racji zachowania wolnego stanu :lol:
shigure

Post autor: shigure »

Grzegorzu zachowaj proszę resztki przyzwoitości i proszę nei dogryzaj kolegom - Halsey nie takie błędy popełniał a mimo to historia zdecydowanie łagodniej się z nim obeszła niż Ty z nami :lol:
Ponadto posiadanie małżonki ma swoje plusy ale o tym wspomnę przy piwie ponieważ trzeba umysł odświeżyć abym sobie owe zalety przypomniał :wink:
Krzysztof Gerlach

Post autor: Krzysztof Gerlach »

Ponieważ w sprawie książki spółki Adkins & Adkins "Wojna o wszystkie oceany" zostałem wywołany po nazwisku :) , chciałem tylko zaznaczyć, że nie zignorowałem bynajmniej prośby Killicka o jej ocenę.
Po prostu na razie nie udało mi się kupić tej pozycji. Gdy była tylko w wydaniu angielskim trochę ją zlekceważyłem (mam dziesiątki innych o tej samej tematyce i zakup wydał mi się zbędny), natomiast wydanie polskie kupię bez względu na jakość, by ocenić powód wyboru akurat jej do tłumaczenia i poziom tego ostatniego.
Niestety nie chciało mi się uruchamiać zakupu internetowego, ponieważ liczyłem na pojawienie się książki w jednej z wielu regularnie przeze mnie odwiedzanych księgarni Wrzeszcza i Gdańska - ku mojemu zaskoczeniu nigdzie jej jak dotąd nie dostrzegłem. Gdy kupię, nie omieszkam podzielić się wrażeniami.
Pozdrawiam zainteresowanych literaturą o żaglowcach,
Krzysztof Gerlach
Pet5

Post autor: Pet5 »

Zelint pisze:A kiedy nowy Miś ma trafić do kiosków?
Już się pojawił.
Awatar użytkownika
Zelint

Pet5 pisze:
Zelint pisze:A kiedy nowy Miś ma trafić do kiosków?
Już się pojawił.
Tak wiem. Wczoraj kupiłem w Empiku, ale w środę jeszcze nie było.
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

Nowa książka, tym razem moja z okazji Rocznicy. Lektura dla cierpliwych, bo pisałem ją od 17 lipca, to i jest troszkę treści
http://www.nakotwicy.yoyo.pl/magazyn_sh ... str00.html
odnośniki dalej u dołu strony prowadzą do treści napisanej ;-)
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
wkwiat70

Post autor: wkwiat70 »

Mam pytanie, czy ukazał się już nr 5/2008 Okrętów Wojennych? Na stronie internetowej wydawnictwa widnieje od 3 tygodni ale do mnie nie dotarł. Nie wiem czy to wina poczty? Mailowe pytanie do wydawnictwa pozostało bez odpowiedzi.
Awatar użytkownika
dessire_62

Post autor: dessire_62 »

W empikach już się skończył!
Reklamuj.
Andrzej J.

Post autor: Andrzej J. »

Rzecz dotyczy zapewne nie tylko nie tylko Jarka C. i crolicka (pozdrowienia dla obu :) )

Wyszły ostatnio

Daniel Duda, Tomasz Szubrycht, Działania Ligi Morskiej i Kolonialnej na rzecz Marynarki Wojennej w okresie międzywojennym, Gdynia AMW 2008, 140 s.

Waldemar Wierzykowski, 2[.] Brygada Okrętów Desantowych transportowo-minowych, Historia jednostki i jej ludzi, [prawdopodobnie nakładem autora] 2008, 91 s. [format A4 leżący]
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

Andrzej J. pisze:Waldemar Wierzykowski, 2[.] Brygada Okrętów Desantowych transportowo-minowych, Historia jednostki i jej ludzi, [prawdopodobnie nakładem autora] 2008, 91 s. [format A4 leżący]
A gdzie to można dostać?
ODPOWIEDZ