Kuropieska

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Grom

Post autor: Grom »

SmokEustachy pisze:
Grom pisze:
SmokEustachy pisze:
Musi jakieś bardzo mocne.
Mohery, uprzedzenia, fobie, stereotypy i inne tym podobne palę na stosie. :P
Na razie to ograniczasz się do ...
Wybacz Smoku wykropkowałem farmazony, bo nie warto się nad nimi rozwodzić. W rzeczy samej jak dotąd podchodzę do Twojego szamotania z bardzo dużą dozą rezerwy i humoru. Nie przejmuj się, ja z moherami tak zawsze postępuję. ;) Taka Ci juz moja fatalna i przekorna natura.

I przepraszam Koleżeństwo za mieszanie w temacie o Kuropiesce już się odmeldowuję stąd.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Post autor: SmokEustachy »

Grom pisze: Wybacz Smoku wykropkowałem farmazony, bo nie warto się nad nimi rozwodzić. W rzeczy samej jak dotąd podchodzę do Twojego szamotania z bardzo dużą dozą rezerwy i humoru. Nie przejmuj się, ja z moherami tak zawsze postępuję. ;) Taka Ci juz moja fatalna i przekorna natura.

I przepraszam Koleżeństwo za mieszanie w temacie o Kuropiesce już się odmeldowuję stąd.
A cóż innego mogłeś uczynić, poza kropkowaniem, skoro prezentujesz zwoje mózgowe gładkie jak pupcia niemowlaka. Ani nie wiesz, o czym mowa, ani po co. Trzeba być analfabetą funkcjonalnym, żeby łączyć twórczość Sapkowskiego z "moherem", które to określenie jak zwykle pozostaje dla Ciebie niezrozumiałe.
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

SmokEustachy pisze:
Grom pisze:
SmokEustachy pisze:
Musi jakieś bardzo mocne.
Mohery, uprzedzenia, fobie, stereotypy i inne tym podobne palę na stosie. :P
Na razie to ograniczasz się do wygłaszania opinii z Poradnika małego maoisty, a wynikające z najgłębszej troski próby objaśnienia Ci czym jest centrum uniwersyteckie Oxenfurt są skazana na niepowodzenie - bo żeby się czegokolwiek dowiedzieć, trzeba coś wiedzieć wcześniej, aby na podstawie owej uprzedniej wiedzy budować nową. Czyli jak ktoś nic nie wie to się i nic nie dowie.

PS Kolektyw - to nie jest brzydki wyraz
Akurat tutaj wyjątkowo to Smok stoi na ziemi, a ty Gromie się zapuściłeś wysoko w obłoki... Co ma moher do Oxenfurtu?
Awatar użytkownika
Grom

pothkan pisze:Akurat tutaj wyjątkowo to Smok stoi na ziemi, a ty Gromie się zapuściłeś wysoko w obłoki... Co ma moher do Oxenfurtu?
emmmmmmm
Przepraszam, że ponownie.
Ja nie o Oxenfurcie i twórczości Sapkowskiego, której nie znam i nie oceniam.
SmokEustachy pisze:cóż innego mogłeś uczynić
Olać. Dokładnie tak jak zrobiłem. Nie oceniam, w odróżnieniu od Ciebie.
SmokEustachy pisze:Trzeba być analfabetą funkcjonalnym
Ja się do tego przyznaję. Jak dziecko uczę się całe życie i nie wstydzę przyznać, że g ... wiem. Mam tą przewagę nad Tobą, że nie jestem zapamietale zapatrzonym w swoje racje niereformowalnym ignorantem. Ponieważ są rzeczy, o których istnieniu nie masz zielonego pojęcia, ale czy to oznacza, że jesteś funkcjonalnym analfabetą? Przyjmując Twój tok rozumowania: tak. Zgodnie z moim: nie. Bo nikt nie jest omnibusem.
Resztę dysputy proponuję wyjasnić sobie na PM.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

A co tu jest do wyjaśniania? Zacząłeś wypisywać jakieś głupoty nie wiadomo o czym i dziwisz się, że nikt nie wie o co Ci chodzi. Zenua
Awatar użytkownika
Grom

SmokEustachy pisze:A co tu jest do wyjaśniania? Zacząłeś wypisywać jakieś głupoty nie wiadomo o czym i dziwisz się, że nikt nie wie o co Ci chodzi. Zenua
Głupoty to czarni sprzedają z ambony. Jak ci nie staje entelengencji by ogarnąć mości moher to nie wyzywaj nikogo od analfabetów.
Marek S.

Post autor: Marek S. »

Nie zabieram głosu w takich dyskusjach ale uważam Gromie że celowo obrażasz wielu ludzi wierzących i nie tylko katolików. Księża innych wyznań w tym pastorowie i prawosławni chodzą także w czarnych strojach. Twoje komentarze nacechowane są wręcz antychrześciańskim fanatyzmem. Żądasz od innych tolerancji a sam jej nie okazujesz.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Grom pisze:
SmokEustachy pisze:A co tu jest do wyjaśniania? Zacząłeś wypisywać jakieś głupoty nie wiadomo o czym i dziwisz się, że nikt nie wie o co Ci chodzi. Zenua
Głupoty to czarni sprzedają z ambony. Jak ci nie staje entelengencji by ogarnąć mości moher to nie wyzywaj nikogo od analfabetów.
W tych Twoich pokrzykiwaniach nie ma nic do ogarniania.
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

Grom pisze:Głupoty to czarni sprzedają z ambony
Ostatnio błysnął arcybiskup Yorku, John Sentamu, mówiąc, że wszelka, trwająca nieustannie od 50 lat, emigracja prowadzi do upadku Zjednoczonego Królestwa oraz jego społeczeństwa, które z jednorodnego coraz bardziej przeobraża się w "multi-kulti". Pogląd jak każdy inny gdyby nie to, że Sentamu jest ... emigrantem z Ugandy i do Wielkiej Brytanii przybył pod koniec lat 70-tych :-D
Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
ORKAN4

Post autor: ORKAN4 »

U1 zapomniałeś o zastępcy dow WST w Gdańsku komandorze Dąbrowskim.
Dotego dorzućmy oficerów PSZ (po za wymienionymi) którzy na apel takich "zdrajców" jak Kuropieska wstąpili do WP po 1956 roku np dow baonu spadochronowego z 1 SBSpad.
W IV RP tak jak w PRL chce się banałami i ideologią zakrzyczeć historię. Pozwolimy na to?
Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

Grom pisze:
:roll:
Nieelegancko jest używać sformułowania "czarni".

Właściwym jest "Afroamerykanie"

X
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
Awatar użytkownika
jareksk

Post autor: jareksk »

Lub Afroafrykańczycy. Biali to też rasistowskie. Może lepiej Euroamerykanie. A na dodatek Euroafroazjaci.
Fax et tuba
domek

Post autor: domek »

Ksenofont pisze:
Grom pisze:
:roll:
Nieelegancko jest używać sformułowania "czarni".

Właściwym jest "Afroamerykanie"

X
:rotfl2:

Afro amerykanie emigruja z Ugandy :lol: :lol:

A od kiedy to Uganda jest stanem USA w ameryce pulnocnej :roll: :roll: :roll:

pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Grom

Marek S. pisze:Nie zabieram głosu w takich dyskusjach ale uważam Gromie że celowo obrażasz wielu ludzi wierzących i nie tylko katolików.
Nikogo nie obrażam. Nie atakuję nikogo ze względów religijnych. Lecz ze względu na szerzoną przez kościół katolicki propagandę podziałów i uprzedzeń.
Marek S. pisze:Twoje komentarze nacechowane są wręcz antychrześciańskim fanatyzmem. Żądasz od innych tolerancji a sam jej nie okazujesz.
Nie ma takiej możliwości, ponieważ sam jestem wierzącym chrześcijaninem. Komenatrze są wprost proporcjonalnie ironiczne do zabobonnego zaklinania rzeczywistości, domieszki hipokryzji ze szczyptą zakłamania.
Wicher pisze:Ostatnio błysnął arcybiskup Yorku, John Sentamu, mówiąc, że wszelka, trwająca nieustannie od 50 lat, emigracja prowadzi do upadku Zjednoczonego Królestwa
O właśnie Wicher doskonały przykład na budowanie podziałów i megahipokryzję. Na całe szczęście w UK to NHS, a nie episkopat podejmuje się pracy z bezpłodnością czy aborcją.
ODPOWIEDZ