Wiem, przemawia przeze mnie nieuleczalny optymizm

Z tym wodowaniem to może nie byłby najlepszy moment z technicznego punktu widzenia (tak jak wskazał Marmik), lepiej było by tyle ile sie da robić na lądzie, bo poprostu wygodniej i bez kołysania. Natomiast z propagandowego punktu widzenia im szybciej spłynie na wode tym lepiej, bo szybkie wodowanie, odpowiednio nagłośnione i zPiaRowane, może uzmysłowiłoby pewnym warszawskim betonom, że minęliśmy już punkt bez powrotu i nie ma innego wyjścia jak kontynuacja programu co najmniej 2, a najlepiej 3 okrętów.pothkan pisze:No, jeśli to prawda (...) to rzeczywiście wodowanie w 2009 staje się realne
Jak najbardziej wskazanepothkan pisze:Wiem, przemawia przeze mnie nieuleczalny optymizm
Jarbla pisze:Ale jutro fotki już będą??
Którym betonom ? Tym co właśnie łamiąc prawo pozbawili MON 5 mld złotych, ot tak ? Czy tym, którzy twierdzą, że przemianowanie MON na wojskowy oddział ZUS jest kiepskim pomysłem bo nasza armia podobno wydaje pieniądze jeszcze na coś jeszcze niż pensje i świadczenia społeczne ? W epoce "kryzysowej" to Gawron nr 2 czy Nr 3 to marzenie ściętej głowy...Natomiast z propagandowego punktu widzenia im szybciej spłynie na wode tym lepiej, bo szybkie wodowanie, odpowiednio nagłośnione i zPiaRowane, może uzmysłowiłoby pewnym warszawskim betonom, że minęliśmy już punkt bez powrotu i nie ma innego wyjścia jak kontynuacja programu co najmniej 2, a najlepiej 3 okrętów.
Dziadek pisze:No dobra! To zanim ktos dorzuci zdjęcia to postaram się pokazać co widziały moje oczęta wzbogacone ciut moją wyobraźnią i pozbawione wszystkiego poniżej linii wodnej (ale w rzeczywistości było)
mam nadzieję, że za bardzo nie zaciąga prowokacją?)
Niestety, nie będzie żadnego wodowania...pothkan pisze:No, jeśli to prawda (a nie widzę powodu, aby Dziadkowi nie wierzyć), to rzeczywiście wodowanie w 2009 staje się realne![]()
Wiem, przemawia przeze mnie nieuleczalny optymizm
Co znowu z tym Ślązakiem? Ktoś potwierdził nazwę?Nie jest planowany drugi etap budowy korwety wielozadaniowej projektu 621 – ORP Ślązak – wynegocjowanego jesienią ubiegłego roku z Thalesem i Enamorem Zintegrowanego Systemu Walki okręt o wartości 824 mln zł.
Jedno nie wyklucza drugiego. Z tego co wiem, to pierwszy etap kończy się wodowaniem, reszta będzie (lub nie) montowana już po zwodowaniu, przy nabrzeżu wyposażeniowym.Jarbla pisze:
Niestety, nie będzie żadnego wodowania... :cry:
Nie jest planowany drugi etap budowy korwety wielozadaniowej projektu 621 – ORP Ślązak – wynegocjowanego jesienią ubiegłego roku z Thalesem i Enamorem Zintegrowanego Systemu Walki okręt o wartości 824 mln zł.
http://www.altair.com.pl/start-2734
Przeczytajcie całość. Żenada...