deglock pisze:Mi to trochę przypomina zaklinanie rzeczywistości.
Mógłbyś jaśniej? Jakiej rzeczywistości i w jaki sposób zaklinanie? I proszę dowiąż to do wcześniejszych wypowiedzi.
deglock pisze:Nie chodzi też o to czy Rosjanie mają odmalowane okręty czy nie. (Akurat te które widziałem to miały pajęczynami zasnute wyloty spalin od silników głównych)
To po co ich przywałujesz? Piszesz, że mają stary sprzęt w słusznej ilości, a my nie. To może warto zastanowić się czego to jest następstwem?
Pomijam już że pajęczyny powstają w ciągu jednej nocy (to fakt, potwierdzony empirycznie

).
deglock pisze:Problem Panowie tkwi w tym że jesteśmy dziś zupełnie bezbronni na morzu i to smutne i niebezpieczne.
Slogan. Proszę o argumenty.
deglock pisze:Jeszcze gorsze jest to że sami marynarze nie potrafili obronić projektu Gawron, gdyż nie byli w stanie powiedzieć do czego ma służyć ten okręt.
Skąd ta bzdura? Przeznaczenie okrętu jest znane i zapisane w dokumentach od lat. Problematyczne może okazać się wpisanie okrętu w ogólną wizję bezpieczeństwa RP (tego co to dwa razy zmieniło się w czasie budowy okrętu), ale wątpię by był problem z przedstawieniem stosownej argumentacji. Jedyne czego potrzeba to przygotowany i dobrze niepoinformowany człowiek.
Jak domniemam pijesz do pytania Rostowskiego. Problem tkwi w tym, że Klich nie zabrał ze sobą na rozmowy nikogo, kto mógłby udzielić wyczerpującej, co ja piszę, choćby lakoniczniej odpowiedzi.
Czy doczekam się na tym forum czegoś więcej niż sloganów? MW RP zasługuje na krytykę, ale taką popartą argumentami rzeczowymi czyli odwołującymi się do faktów, a nie chęci, ambicji czy powszechnej opinii.