Zwrot przez prawą burtę.

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Gregski

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: Gregski »

Tadeusz Klimczyk pisze: Tak to jest, jak się wierzy we wszystko co się przeczyta. Pan premier niestety musi co 4 lata wygrywać wybory, co jak wiemy, nie zawsze się udaje.
Aaaaa!
To ja nie wiedziałem, że to jest jeden ze stu konkretów i dałem się nabrać.
No ale nie tylko ja. Tak że 30 procent społeczeństwa też.

Napoleonie, na jakiej podstawie wyciągnąłeś wniosek, jestem przeciwny umowie Mercosur?

U was też tak trudno wejść na forum?
Czy tylko takie problemy z Indii?

Muszę lecieć do roboty. Pilot na burcie?
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Napoleon

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: Napoleon »

Czy tylko takie problemy z Indii?
Nie. Nie tylko. Ja też wczoraj miałem duże problemy i kilka razy nie byłem w stanie wejść na forum. Ale teraz wszystko jest już OK.

Co do Mercosur... Nie wiem czy jesteś za czy przeciw, ale krytykujesz: "Mercosur nie dość, że wprowadzony w wątpliwy sposób to jeszcze stawia unijnych rolników w nierównej pozycji.
Nasi rolnicy obłożeni są takimi wymaganiami (przez unijnych liberałów demokratycznych) jakich nie mają rolnicy z za oceanu..." (itd.)
Domagając się, regulacji (bo inaczej tego zrozumieć się nie da).
Stąd moje pytanie, dlaczego regulacje są potrzebne przy tej umowie, ale już negujesz je przy problemie mediów? To czy jesteś za czy przeciw nie ma tu znaczenie w tym momencie. Znaczenie ma to, że w jednej sprawie regulacje są dla Ciebie dobre, w innej złe.

Dalej, nie odpowiedziałeś mi, dlaczego uważasz moje twierdzenia o możliwym polexicie przy rządach prawicy, za fobie. Wyjaśniłem dlaczego tak uważam. Pomógł mi w tym Smok ( :wink: ), potwierdzając, że dla zwolenników PiS rozumienie pojęcia praworządności wygląda zupełnie inaczej niż jego rozumienie w UE. A historia z KPO oraz obecna reakcja na SAFE potwierdzają, że w PiS rozumieją już, iż z UE nie da się "pogrywać". Więc?

No i trzecie pytanie na które nie odpowiedziałeś. Jaki jest stosunek Konfederacji do Mercosur? Bo mnie się wydaje, że negatywny. Co by oznaczało, że ugrupowanie deklarujące się za liberalne pod względem gospodarczym (ba, wręcz libertariańskie!) występują przeciw wolnemu handlu. Jak się do tego odniesiesz? Mówiąc szczerze, wyglądasz mi na potencjalnego zwolennika Konfederacji, więc ciekaw jestem twej opinii :wink:

Doczekam się kiedyś odpowiedzi? Sam pisałeś,że jeśli mamy rozmawiać, to na równych warunkach. Ja na twoje pytania odpowiadam. Traktuj innych jak sam chciałbyś być traktowany.
Awatar użytkownika
Gregski

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: Gregski »

Napoleon pisze: Nie wiem czy jesteś za czy przeciw, ale krytykujesz: "Mercosur nie dość, że wprowadzony w wątpliwy sposób to jeszcze stawia unijnych rolników w nierównej pozycji.
To, że nieuważnie czytasz moje posty to pal sześć.
Ale, że nie czytasz swoich to się trochę dziwię.

Kilkakrotnie pytałeś mnie (diabli wiedzą dlaczego) jaki jest stosunek Konfy do Mercosuru.
Co prawda nie jestem ich rzecznikiem prasowym ale na tyle co się orientuję to próbowałem odpowiedzieć.
Moją odpowiedź zakończyłem:
Gregski pisze: I z tego co zrozumiałem to oto chodzi Koncie.
Jeśli się mylę to popraw.
Nie wiem więc dlaczego uznałeś, że to jest moja opinia.
To znaczy myślę, że wiem.
Widzisz to co chcesz zobaczyć a nie to co jest napisane.
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
ODPOWIEDZ