nowa droga (w porcie Gdynia)

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Shinano

Post autor: Shinano »

shigure pisze:Shinano ale Wiarus jeszcze stoi choć dziwi mnie że nam jeszcze karty stałego kilenta nei podarowano w nim :?
A takową już niemal zabytkową "modrownią" Gdynia chyba chlubić się nei może ...
Zgłoś akces, zostaw pół wypłaty i załatwione. Pewnie będziesz musiał przepić każdego załoganta na pokładzie, ale to przecież drobnostka. :D A do czego by taka karta miała zobowiązywać? Jak do picia na sępa, to ja dziękuję bardzo!

W Gdyni jest takich knajp na pewno kilka. Contrast nad samym morzem, jedna na Skwerze Kościuszki, rzut beretem od "Pentagonu", zaś w "dzielnicy przemysłowej" jest taka knajpa "Kapitan"- mordownia pierwszej klasy- byłem raz z Nalą, Absolutem i Primo :wink: Coś a'la ta Schnaps-budka na pętli, gdzie byliśmy w czasie Tall Ships' Races z Grzechem.

W naszym pięknym mieście nie ma "mordowni"! Są co najwyżej lokale niższej kategorii :D
Duże koty zjadam na przystawkę.
shigure

Post autor: shigure »

... poczekaj do wiosny to bedzie jedna na moim balkonie a druga na Twojej działce :lol:
Shinano

Post autor: Shinano »

shigure pisze:... poczekaj do wiosny to bedzie jedna na moim balkonie a druga na Twojej działce :lol:
Mordownia? :lol:
Wow, super!!! Będziemy rzucać przedmiotami w biało-niebieskie samochody na parkingu pod twoim balkonem? :D
Duże koty zjadam na przystawkę.
shigure

Post autor: shigure »

... mozemy już dziś zacząć tylko coś ich nie widać pod balkonem ;((
PawBur

Post autor: PawBur »

pothkan pisze: Pawbur: jeszcze a propos różnic, porównaj sobie co się dzieje podczas np. opadu śniegu. Był taki jeden czwartek z dwa tygodnie temu, gdy padało mocno ok. 12-14, gdy wracałem już przestało, a i tak 3 godziny zajął mi powrót... białe były wszystkie ulice (z Grunwaldzką włącznie). Na samym początku dzwoniłem do matki, u nas odśnieżali jeszcze na bieżąco, jak padało. Jak wróciłem, nawet pod blokiem miałem czarno.
Nie mogę się powstrzymać:
Pothkanie, a dziś jak poszło odśnieżanie? Bo do Wrzeszcza dojechałem po czarnym asfalcie, potem zaczęło się robić gorzej a w samej Gdyni było kilka cm ubitego, śliskiego śniegu. Nawet jeśli pogoda była mniej sprzyjająca, to i tak nie brzmi to jak odśnieżanie na bieżąco.
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

Na szczęście dziś akurat mam wolne :)

Ale wczoraj się spóźniłem 30 minut, aczkolwiek jechalem dopiero po 9.
ODPOWIEDZ