Ale co oznacza JUDIF?a-v-m pisze:T-4 ex JUDIF ex PEREC SMOLENSKIJ ex SMELYJ ex OPYT (1892) oczxwiscie zbud O'Brien de Lacy.
JB
Za uzupełnienia dziękuję (zaraz je naniosę), błędów nie widzę. Dla układ byłych nazw przyjąłem inny zwrot chronologi niż Pan i starałem się dla zwięzłości nie podawać więcej niż dwóch ex. Może błędem było, że nie opisałem dokładniej tabelki.a-v-m pisze:Jes tu duzo bledow i brakow , np.:
H10 ex POLZA ex SION ex KONSTANTIN (1890) Magnus, Königsberg
a nie np.
H 10 ex SION ex POLZA
Nie są one sprzeczne z moimi.T1 - Waldek podal wyzej dane
Konkretnie jakich?Streblicki podaje jeszcze szereg innych parowcow zdobytych przez Polakow , i nastepünie zostawionych.
JB !JB pisze: Za uzupełnienia dziękuję (zaraz je naniosę), błędów nie widzę. Dla układ byłych nazw przyjąłem inny zwrot chronologi niż Pan i starałem się dla zwięzłości nie podawać więcej niż dwóch ex. Może błędem było, że nie opisałem dokładniej tabelki.
Ale T1 nie byl pzrez Cioebie uzupelniony.JB pisze: Nie są one sprzeczne z moimi.
Na razie znalazlem:JB pisze:Konkretnie jakich?acm pisze: Streblicki podaje jeszcze szereg innych parowcow zdobytych przez Polakow , i nastepünie zostawionych.
JB
Dziękuję za cenne uzupełnienia.AvM pisze:Montefiar (ros MONTEFIORE) zbud Fechter, Königsberg (1891)
Kobzar zbud 1880 F.Schichau
Rycar zbud 1888 zaklad Malcewa, Bezica
Parobok (1880) Motala, Szwecja
Lew (1896) Union, Königsberg
Bojarin (1880) Magnus, Königsberg
Raswiet (1887) ex Nowa Praga F.Schichau No. 352
Według Bartlewicza zdobyto 7 pogłębiarek (drag), jedną w Narowli, a sześć w Czarnobylu i wśród nie jest wymieniana „Pripieckaja 5”.AvM pisze: Na razie znalazlem:
poglebiarka Pripjatskaja - 5
parowiec GORYN
kutry No.1-3 i inne
37 nieznanych kutrow (?)
Ponadtop wedlug niego:
ANNA, CZAJKA, PARUBOK to tez kutry