Druga tura dla Bonżura! Nie? A dlaczego?

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Post autor: SmokEustachy »

AvM pisze:
SmokEustachy pisze: Wskaż chociaż 10.
Ja tu nie dyskutuje, poczekamy na fakty.
Jak pisalem wole okreciki.
Aze sportow lekka atletyke.
no byłeś proszony o 10 osób a nie o dyskutowanie.
Przez aplikację Mateckiego kanciarze obsrali zbroję.
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

O tak tak, to dobry argument, uniemożliwienie głosowania przez opozycję!!! Avm to jest genialne, po co wysilać się na jakieś oryginalności, jak wystarczy znaleźć takich właśnie! :D
Dziesięciu Smoku? Dokładnie 410 tysiącom to uniemożliwiono! Kto to widział? P R O K U R A T O R bodnar i wykształcony prawnik, więc są świadkowie ;)
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Speedy

Post autor: Speedy »

Komunikat prokuratury
https://www.gov.pl/web/prokuratura-kraj ... yborczych2

Krótko, dotychczas sprawdzono protokoły i przeliczono głosy w 10 komisjach spośród tych, w których wyniki wzbudziły wątpliwości.

W 7 komisjach stwierdzono zamianę liczby głosów tzn. głosy oddane na R.Trzaskowskiego zapisane zostały w protokole jako głosy na K.Nawrockiego i odwrotnie. Po ponownym przeliczeniu okazało się, że w tych obwodach wygrał R.Trzaskowski, a nie K.Nawrocki jak zapisały komisje w protokołach.

W 1 komisji stwierdzono, że pewna liczba głosów oddanych na R.Trzaskowskiego została zapisana jako głosy na K.Nawrockiego. Po ponownym przeliczeniu okazało się, że w tym obwodzie wygrał R.Trzaskowski, a nie K.Nawrocki jak zapisała komisja w protokole.

W 1 komisji stwierdzono, że obu kandydatom zaliczono oddane na nich głosy nieważne. Ponieważ prokuratura nie napisała tego wprost jak poprzednio, należy domniemywać, że ponowne przeliczenie nie wpłynęło tu na zmianę wyniku.

W 1 komisji nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości.
Pozdro
Speedy
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Post autor: SmokEustachy »

Tera pytanie kto obsadzał członków owej komisji?
Awatar użytkownika
peceed

Post autor: peceed »

Peperon pisze: Sądzę, że Nawrockiemu również powinno zależeć na takim przeliczeniu głosów, bo nie ma gwarancji, że przekrętów w drugą stronę nie było.
Dobry dowcip.
AvM pisze: Jesli okaze sie ze ponad 100 tysiecy niewaznych glosow bylomanipulowanych,
a jestem peweien ze prokurtura to spradzi.
Ponadto jesli okaze sie ze kilkadziesiat tysiecy osobom nie umozliwiono glosowania
itd
Tu już nie chodzi o dokładną ilość głosów, bo bardzo duże ilości głosów oszukanych świadczą o systemowym mechanizmie oszustwa co oznacza że mogło też dojść do oszustw niewykrywalnych za pomocą powtórnego liczenia głosów.
I teraz jest jasne, dlaczego PiS wystawił kandydata "niezależnego" - aby nie można było go formalnie wiązać z potencjalnie złapanymi oszustami i wystawić na powtórkę.
karol pisze: Jaki wstyd, opozycji dać oszukać się w wyborach! ;)
To tak jakby mówić strażnikom w banku "jaki to wstyd że daliście się napaść".

Wstydem powinno być organizowanie oszustwa wyborczego.
Myślenie "sami sobie winni że tak się dali" to już jest na poziomie marginesu społeczengo.

Dodano po 14 minutach 17 sekundach:
Speedy pisze: W 1 komisji stwierdzono, że obu kandydatom zaliczono oddane na nich głosy nieważne.
To śliska sprawa wynikająca ze złej specyfikacji zasad oznaczenia: potrafimy powiedzieć na kogo był oddany głos i jednocześnie stwierdzić że był nieważny.
I "ptaszki" i "serduszka" powinny być dozwolone. Tak samo "kółka" i "gwiazdki".
W jednych wyborach wpisano słowo krzyżyk i nie uznawano głosów "+".
Należy zdekolonializować Azję Północną.
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

peceed pisze: 2025-06-24, 16:00

Wstydem powinno być organizowanie oszustwa wyborczego.

Myślenie "sami sobie winni że tak się dali" to już jest na poziomie marginesu społecznego.

Ja rozumiem Twój punkt widzenia, ale na napad w banku nie wysyła się raczej bankierów w nim pracujących. Jakby już mówić o wstydzie i bezwstydzie wedle marginesu społecznego, bo owszem jestem gorszym sortem, a dlaczego nie, nie mam tytułu książęcego.
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Awatar użytkownika
Maciej3

Post autor: Maciej3 »

Jaki wstyd, opozycji dać oszukać się w wyborach! ;)
Raczej policjantom, że siedząc cały dzień w komisariacie pozwolili obrobić komisariat i nawet tego nie zauważyli. A potem nawet nie chcieli zacząć śledztwa nawet jak im przechodnie mówili, że coś się działo i dopiero jakiś prywatny adwokat i zmusił do działania, a i to robią z ociąganiem, bo coś tam.
no jednak "trochę" obciach. I bekę można cisnąć.
Co w żaden sposób nie zmniejsza odpowiedzialności karnej tych co dokonali przestępstwa ani powagi sytuacji. To zupełnie inna sprawa.

Tak przy okazji, to chyba jesteśmy najbardziej demokratycznym krajem na świecie, jak opozycja skręca wybory!
Historia jest najlepszą nauczycielką życia, bo
Jeszcze nigdy, nikogo, niczego nie nauczyła.
Awatar użytkownika
Gregski

Post autor: Gregski »

Napoleon pisze: Popełniasz przy tym Gregski grzech pychy. Jednoznacznie stwierdzasz, że skoro Ty czegoś nie akceptujesz (i ludzie podobnie do Ciebie myślący) to NIKT tego na pewno nie akceptuje. To klasyczny błąd - nie jesteś w stanie zrozumieć, że ludzie mają bardzo różne poglądy a ich wypadkowa jest jeszcze bardziej różnorodna. Ty tego po prostu nie rozumiesz bo w głowie Ci się nie mieści, że ktoś może myśleć nie tak jak Ty?
A Ty znowu manipulujesz.
Napisałem:
Gregski pisze: Sprawdź jakie jaka jest akceptacja dla zakazu rejestrowania samochodów spalinowych
Sprawdziłeś?
Wygląda, że nie.
Ale oczywiście przypisujesz mi niecne rzeczy.
Sprawdź. To łatwiutkie.
A potem komentuj.
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Napoleon

Post autor: Napoleon »

Ale masz znajomości
Trudno, żebym nie miał. Mam niejako "na co dzień" kontakt. Pamiętaj, że z moim powiatem związani są Jabłoński i Woś. Jeden i drugi ma "swoich ludzi" w Radzie. W tej chwili znacznie aktywniejsi są ludzie Wosia i widać wyraźnie jak on nimi steruje. Od tego się nie ucieknie jak się jest w polityce.
Jaki wstyd, opozycji dać oszukać się w wyborach!
Na pewno jest to blamaż Siemoniaka. Swoją drogą, ilu ludzi ma wciąż w służbach PiS? To, że nic z tym nie zrobiono jest dla mnie czymś niezrozumiałym.
Służby, jeśli istniały jakieś szersze plany fałszerstw, powinny o tym wiedzieć. Natomiast reszta... W demokracji domniemywa się, że strony działają uczciwie. M.in. na tym polega demokracja. Są ludzie/służby od tego, by zapobiegać działaniom nieuczciwym. I ci powinni się tym martwić. Reszta może założyć, że nie nikt nie ma woli by działać nieuczciwie. Stąd tym większy blamaż służb.
Ale oczywiście przypisujesz mi niecne rzeczy.
Czy pycha jest "niecną" rzeczą? Na pewno niezbyt ładną, ale nie przesadzajmy. To przywara charakterystyczna dla wielu ludzi. Jest wiele znacznie gorszych.
ODPOWIEDZ